Lokantaların yüzde 90ını kebapçıların oluşturduğu Adanada, farklı yörelere özgü yemek yapan iş yerlerinin sayısı, kentin simgesi haline gelen kebabın AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, nüfusu yaklaşık 2 milyona ulaşan kentte, Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından 2004 yılında coğrafi işaret alınarak tescillenen ''Adana Kebabı''nın, ''sarsılmaz'' denen tahtı, artan rakipleri ile adeta tehlike sinyalleri vermeye başladı.
Yıllarca çok sayıda ünlü firmanın kebaba alternatif olarak yatırım yapmayı göze alamadığı kentte, vatandaşların artık değişik tatları da tercih etmeye başladığını fark eden girişimler ardı ardına yeni lokantalar açıyor.
Geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen, Konya ve Erzurum yemek kültürünü Adanalılarla buluşturan lokantanın işletmecisi Eren Durmuş Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önce Adanalıları farklı yemek kültürü ile buluşturmak istediğini, ancak kebabın gücüne karşı bazı çekinceler yaşadığını söyledi.
Tereddütlerini bir tarafa bırakarak işletmeyi açtığını anlatan Eren, şunları kaydetti:
''Kebabın Adanalılar için vazgeçilmez bir damak tadı olduğunu biliyordum.tahtını tehlikeye atarcasına artıyor.
Yorum Gönder
Saldırı, küfürler yorum/fikir sayılmaz.Tarih övgü veya sövgü kitabı değildir.Yorumlarınızı yazarken lütfen İsminizi belirtiniz.